tisdag 29 juni 2010

Sista dagen på Nkinga!!!


Dagen startade kl 10.00 med en utvärdering av vårt exchange program hittills. Vi gick igenom tidtabellen dag för dag och gav synpunkter på det som fungerat bra, och vad man kunde gjort istället. Mycket av det handlade om kulturkrockar - att den svenska gruppen i förhand ville veta mer noga vad som skulle hända på de olika träffarna och händelserna och vad som förväntas av oss.

Så förklarade vi lite vad de kunde tänka på inför resan till Sverige bl.a. att de ska ta med sig sina varmaste kläder när de kommer. De tycker att det är lite kallt här nu, när vi går i linne och shorts.

På eftermiddagen träffade gruppen församlingsledningen för tack och hej. Detta var sista tillfället vi träffades hela gruppen så det blev mycket handskakande och kramande, vi sjöng vår nya sång Upendo - Kärlek. Och så fotografering av alla. Vi kände nog allihop att det var sista dagen i Nkinga, och att avskedets stund närmade sig. Många tack och välkommen åter skickades med oss. Det ska bli så roligt att få våra vänner till Sverige och följa dem på deras första resa i väst, precis som de har följt vår resa i Tz.

På kvällen klumpade vi svenskar ihop oss hos Jon och Emmy och fikade vattenmelon, munkar och te. Trevligt på alla sätt tills malariamyggorna anföll och vi gick hem.

Efter det var det packning som gällde, och ett litet äventyr att Anci och jag skulle få våra beställda klänningar. Anna hade inte kommit som överenskommet, så vi fick gå till en ny vän och han ringde en vän, vakten, några fler och till slut grannen till Anna och frågade efter “mama Naschom”. Precis som förr i Sverige: "Fru Erik Karlsson"….

Till slut fick vi tag i henne, då var klockan närmare 22.00 och vi fick våra klänningar. Hon måste också blivit glad att få betalt för sitt arbete.

Tidig läggdags, även om vi fick i alla fall reda på att flyget till DES var försenat till 10.10 från 08.30, så vi kunde gå upp vid 05 istället för 03. Det är en förbättring mot förra resan.
Hoppas vi inte få med några ovälkomna gäster i vårt bagage! ‘

Zara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar