fredag 18 juni 2010


Imorse ställde vi klockan på tre. Mycket bra,
att sova på mornarna är överkurs. Istället packade vi våra grejor, smög ut till de argsinta vakthundarna och lyssnade vördnadsfullt på böneutroparen...som det såg ut. Zara dödade en kackerlacka, och sen kom vår minibuss. Muhammed skjutsade oss till flygplatsen och så trodde vi att det skulle gå ett flyg bara för att vi hade en biljett till ett. Men det här är ju Afrika, så flyg går inte alltid för att man har sagt det. Vi blev erbjudna ett flyg till ett annat ställe klockan tio på förmiddagen och en delikat frukost. Då var klockan kvart i fem och Gunilla blev fast i tullen. Vi misstänker att den gode tjänstemannen var tvungen att bevisa sin ställning genom att beslagta hennes mascara. "Märkliga detonatorer de använder numera..." Alternativt kanske han hade tappat sin egen tandborste och behövde en ny.

Så nu sitter vi här, på gott humör och mumsar frukt och ägg och juice och kaffe...Inställda flyg kan inte rubba oss. Det här är ju bara början! Vi ska flyga någonstans ungefär klockan tio, men det är lite osäkert vart vi flyget. Men det löser sig.

Slutligen vill vi skicka ett särskilt tack till Kicko för tipset om översättningsprogrammet. En fullkomligt lysande idé! (Kicko, var snäll och prova det på den här texten, vi rullar runt på golvet av lycka!)

4 kommentarer:

  1. Ni ser ju glada ut! Huvudsaken att ni hinner vara på Nkinga ett par dagar i alla fall ;-).

    (Ett tips: jag vet inte hur bloggen fungerar men för mig ser det ut som om ni ligger 12 timmar fel...)
    /Christina

    SvaraRadera
  2. Hmm... jag skrev denna kommentar lördag kl.12:17...

    SvaraRadera
  3. Det är mycket som inte stämmer...=o)

    SvaraRadera
  4. Hej! kul att man kan göra lite nytta... ser bra ut med översättnigen!!
    Ett tips till, Gå in på: google översätt
    Välj språk på din websida: Svenska:
    Välj verktyg och resurser i listen till vänster: Sen kan du välja specifikt språk: Engelska
    och under där finns då en kod: som du lägger in som en Gadget, Kopierar och klistra in koden på webbsidan som html/javaskript!
    Då kan alla gå in och byta till engelska utan att leta översättning ngn annanstans!
    Kolla vår blog får du se hur det ser ut!
    Nu låter det som jag vet vad jag gör....men det vet jag inte.... men det fungerar! Ha det toppen! Vi forsätter att läsa med spänning!

    SvaraRadera