söndag 27 juni 2010

Idag är det den 25 juni 2010

Hälsan har stått oss bi även om Sandra har ont i halsen och Richard en svullen fot av ett stick. Vi har nu varit här på Nkinga sedan i lördags och idag är det fredag. Mycket har vi hunnit med och idag har dagarna sett ut på följande sätt:

Morgonfika med frukt av alla slag, the/kaffe, bröd bakat av Raheli – vår köksflicka (en pärla) och annat tilltugg. Klockan nio samling med gruppen från Tz och Sverige kring ämnet fattigdom. Många fina synpunkter från deltagarna.

Sammanfattning:
1. Ta hand om sig själv och famlijen
2. Undervisa och få undervisning
3. Personligt ansvar
4. Statens ansvar att använda medel för att ge invånarna möjlighet att komma ur sin fattigdom.

Kl 11:00 var det dags för English medium school samt deras lärare för att ha två olika draman. Skolan har 293 elever från förskolålder till årskurs sju. Det första dramat gick ut på att vi har ett personligt ansvar för våra liv och vad vi äger. Det andra dramat utick ifrån att vi har begränsningar, men att Jesus kan sätta oss fria från synd och hjälpa oss när våra möjligheter inte räcker till.

Kl 14:00 firade vi svenskar som nu finns på Nkinga svensk midsommar med knytkalas.

Kl 17:00 hade vi en fest för gruppen från Tz för att lära känna varandra utanför det gemensamma arbetet. Att försöka bjuda våra vänner på chokladpudding var nog ingen höjdare, men de åt snällt upp den… Vi introducerade våra vänner i en ny lek – charader, vilket var lyckat och mycket roligt.

Varje kväll samlas vi i den svenska gruppen för att summera dagen och avsluta med bön och tacksägelse.

/Astrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar