lördag 26 juni 2010

Torsdag 24/6


Denna torsdag började tidigare än många andra dagar vi har haft här I Afrika. Vi skulle nämligen åka på en tur först till Isanzu., efter det till Tazengwa och sedan till N’zega. Efter en lång skumpig färd kom vi fram till Insanzu, där Astrid varit med och byggt upp ett sjukhus från grunden. Hon visade oss runt vart hon hade bott och vi träffade en kär gammal vän till henne som hette Paul. Jag har inte mött många I mitt liv som är så godhjärtade som han var. Han blev så glad när han fick träffa Astrid igen. Han visade oss runt på sjukhuset och bjöd sedan hem oss till sig och vi fick träffa hans familj. Dom bjöd oss alla på dricka och gav oss två hönor…. Vilket gjorde hemfärden till en händelserik resa. Hönorna låg i en kartong vilket var väligt jobbigt för våra djurvänner Anki och Jonas. De ville göra resan bra för våra fjädervänner, så de började trixa och fixa. Jonas byggde en vattenautomat så de fick i sig vätska.

Sedan åkte vi till en skola i Tazengwa där Jonas mamma har jobbat. Det var ett väldigt fint område med pool och väldigt fina hus. Efter det fortsatte våran resa mot N’zega. Vi stannade till där och gick på en marknad, vi fick turas om att gå runt och strosa. Några var tvugna att sitta kvar I bilen så att inte hönorna skulle smita ut från kartongen. Efter lite shopping började vi resan hemåt.
Senare framåt kvällen var vi med på ett ungdomsmöte. Vi i svenska gruppen sjöng “Att lära känna dig är min längtan…” och sedan var det dags för Zara att predika. Det var superbra! Hon talade om att ALLA kan profetera. Vi delade in oss I grupper tre o tre och bad för varandra, det var en väldigt fin stund. Många blev berörda och uppmuntrade. Bra jobbat Zara och Gud!

Glad midsommar alla där hemma! Ät mycket god mat J..

/ Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar